Etiketter

Acaena microphylla kupferteppich adventsljus ajunga reptans akleja alchemillamollis alchemist alunrot amaryllis Aquilegia viridiflora astilbe astrantia major benved berberis bergenia blodfläder blommig fredag bokhäck boll-x bronsfänkål brun taggpimpinell brunette brunnäva buxbom chocolate soldier cikoria clematis cypress daggkåpa daglilja dahlia dammen doftpelargon elefantgräs entrerabatten eucalyptus fekor fetknopp fikonträd fjärilsbuske fototävling frilandshibiskus Fritillaria meleagris funkia Geranium phaeeum glaspärlebuske grodor gräsmatta gullregn happy first love hassel helichryssum hortensis hosta hyacint hyacinter hybridkejsarolvon hydrangea arb invincibelle häggmispel höstanemon höstsilverax höstöga idegran inez iris isranunkel jack frost julros järnek katalpa katsura kaukausisk förgätmigej kebnekajse kirskål klätterbenved kopparstarr kungsängslilja kärleksört lavendel ligularia ligularia dentata desdemona ljung lungört lysimachia atropurpurea lönn magnolia malus domestica golden hornet maskros million bells min lilla trädgård mint frost moodboard mossa murgröna mördarsnigel new dawn nora barlow näckrosor näva olivträd olvon ormbunke ormpil ormskägg ormöga ornithogalum palace purple palmlilja panteramaryllis paradisbuske peace pelargon perukbuske petunia pion plymspirea plättar i luften praktnäva praktvädd prydnadsapel prärien pumpa ricin ringblomma rododendron rosor rringblomma rödbladig revsuga rödlysing rönnsumak salza sambucus nigra black lace samobor schneewitchen sedum silverpäron skogsaster slingerpilört snödroppar snötörel solros spansknäva sparvhök stenparti stjärnflocka strutbräken summer snow tagetes taklök The alchemist thuja trappa tulipa turkestanika tulpaner vallmo viburnum burkwodii vildvin vindruvor vintergäck viol woodland x-boll yucca filamentosa

tisdag 31 augusti 2010

Vissa bilder är....
....roligare att fotografera än andra.
Titta så fint solens strålar träffar katsurabladet...


....och titta vad sniglarna har ätit....hmmm...Ni får gissa själva vilken jag föredrar ;)


Jakten fortsätter...först på dagen och sen en runda på kvällen.
Hinken blev tung i kväll, gissningsvis 1 kg.....och hade jag haft en bättre ficklampa  hade jag nog hittat fler.14 kommentarer:

 1. Fyyyyyy så äckligt det är!!! Jag håller tummarna att det verkligen ska minska.

  Underbar bild på katsuran!!

  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. 1 kg!!!!! Usch så många.....du hinner snart inte göra annat kanske än jaga dessa matvrakt......håller tummarna att du snart får bukt på dem.

  SvaraRadera
 3. Inser att de stora fångsterna gör man på kvällen...och det är ju lite jobbigt eftersom jag inte bor vid trädgården....men ska lägga några(många kanske) kvällar där nu ett tag framöver...

  SvaraRadera
 4. OMG!! 1kg i din lilla täppa!!Det låter helt vansinigt!! Plockar inte grannarna en enda, ndrar man??

  Ha det fint! Hillevi

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt hemska 'djur'. 1 kg på en kväll!!! Har läst om hur äggen kan fastna under skorna och spridas på det sättet. Skröna eller...? Man kan ju alltid hoppas.
  Hoppas du får en bra vecka ändå, trots kampen med otäckingarna.

  SvaraRadera
 6. Åh, mamma, 1 kg! Fy fabian! Jag bävar för än har de inte nått vår trädgård...
  Ha det så gott det går,
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Jag lider med dig och fortsätter att kommentera både dina inlägg och kommentarerna här:
  Ärligt talat tycker jag inte, att 1 kg är så mycket. (Jag plockade dem i tusental varje kväll, vilket betydde flera fulla 10-litersspannar och många kilon….) Däremot är jag förvånad över att du plockar så många utan att ha sett dem tidigare. För det betyder, att de med all sannolikhet varit där ett bra tag. Men troligen är de ordentligt glupska efter den långvariga torrperioden. Men plocka så många du bara orkar och tänk på att varje plockad snigel representerar x nya…..
  Jag gillar inte, att använda bekämpningsmedel i någon form och drog mig länge för att göra det mot sniglarna också. Trodde, att om jag bara plockade flitigt, så skulle jag kunna hantera dem. Men om jag vetat det jag vet idag och om det då funnits preparat, som både var effektiva och åtminstone tämligen acceptabla, så hade jag inte tvekat ett ögonblick. Så jag råder dig, att utöver plockandet använda något av de järnfosfatpreparat, som idag finns på marknaden! Det är dyrt men det blir ännu dyrare, att ersätta de växter ni annars kommer att förlora. Antalet arbetstimmar, som du kommer att behöva för plockande kommer också att representera mycket pengar om din insats ska vara någorlunda effektiv. Det är ju inte du själv som ska betala och jag vet inget om dina arbetsförhållanden i trädgården men om du ska lägga den tid på plockande, som det lär behövas, blir det kanske ingen tid kvar att sköta den fina trädgården. Så om du behöver extra medel för att kunna köpa bekämpningsmedel, så lägg tyngd i att det är befogat och en god investering
  I denna välskötta trädgård bör det inte vara omöjligt att kontrollera sniglarna. Om grannarna också bekämpar sniglarna är det en klar fördel. Jag undrar om trädgården har grannträdgårdar på alla sidor eller om det ev. gränsar till något grönområde. Prata gärna med grannarna, så ni kan hjälpas åt. Men annars får du ’stänga gränserna’ utåt med hjälp av antisnigelmedel
  Jag tror inte, att det är sannolikt, att ägg skulle fastna på eller under skorna. OM det skulle hända lär de inte sitta fast någon längre stund eller sträcka och om de skulle fastna under skorna lär man trampa sönder dem. Däremot kan nog små snigelungar fastna på både skor och kläder utan att man kanske märker det. Det hände några gånger när jag plockade i hög (spec. våt eller fuktig) vegetation, att jag hittade småsniglar (stora som snigelbabyn på fotot på min hemsida) på tröjärmarna när jag kom in. Så om man rör sig i våt eller fuktig undervegetation i snigelrika marker är det nog (teoretiskt) möjligt, att få dem med sig. På samma sätt kan de fastna i en katt- eller hundpäls men sannolikheten är trots allt väldigt liten. Men var, som vanligt, uppmärksam.

  Eva

  SvaraRadera
 8. Jag blev så engagerad i snigelprobleblemen, att jag alldeles glömde att kommentera det vackra fotot på katsurabladet.
  Och den fina rampen i förra inlägget, som jag förstås trodde var ett riktigt snyggt fågelbad med sittpinne och allt. Åh, så fint. Krukorna var naturligtvis också jättefina men fågelbadet..... Mmmm.

  Eva

  SvaraRadera
 9. Anledningen till att jag inte upptäckt dem beror nog på lite olika saker, för det första hade jag semester, och eftersom jag inte bor där är jag ju inte ute i trädgården varken tidiga mornar eller i skymningstider...men jag tycker också det är konstigt...för jag har inte sett en snigel där innan...bara snäckor och inte ens dem i nån större mängd. Och de första arbetspassen ägnade jag åt gräsmattaorna och entrerabatterna där jag hittills inte hittat några(ta i trä....)
  Har varit och köpt "snigelfritt" idag...men funderar över om man ska lägga i de rabatterna som inte är angripna än...eftersom det kanske lockar till sig sniglarna...fast då dör de ju...jo jag ska nog lägga ut där också, eller????

  SvaraRadera
 10. Usch, det där lät inget vidare! Hoppas faktiskt att de inte hittar hit! Vilken fin bild på katsuran! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 11. Fin bild på katsuran, resten kan jag bara beklaga.
  Lycka till med din utrensning:)

  SvaraRadera
 12. Precis så är det.. vilken bild du fångat...
  Helt underbar.
  Här har sniglarna börjat sina rejält.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 13. Vilken vacker bild på katsurabladen... Den andra är vacker också... men får en ju att tänka på de slemmiga glupska inkräktarna... Usch och fy... Men vad flitig du är som plockar.... Men det är väl det man tvingas göra när man väl drabbas..... Läser Evas kommentarer och lägger på minnet.... Så tack för att du gör inlägg om sniglarna så vi orutinerade får lära oss!

  Du har väl en pannlampa?! Kan annars rekommenderas!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera