Etiketter

Acaena microphylla kupferteppich adventsljus ajunga reptans akleja alchemillamollis alchemist alunrot amaryllis Aquilegia viridiflora astilbe astrantia major benved berberis bergenia blodfläder blommig fredag bokhäck boll-x bronsfänkål brun taggpimpinell brunette brunnäva buxbom chocolate soldier cikoria clematis cypress daggkåpa daglilja dahlia dammen doftpelargon elefantgräs entrerabatten eucalyptus fekor fetknopp fikonträd fjärilsbuske fototävling frilandshibiskus Fritillaria meleagris funkia Geranium phaeeum glaspärlebuske grodor gräsmatta gullregn happy first love hassel helichryssum hortensis hosta hyacint hyacinter hybridkejsarolvon hydrangea arb invincibelle häggmispel höstanemon höstsilverax höstöga idegran inez iris isranunkel jack frost julros järnek katalpa katsura kaukausisk förgätmigej kebnekajse kirskål klätterbenved kopparstarr kungsängslilja kärleksört lavendel ligularia ligularia dentata desdemona ljung lungört lysimachia atropurpurea lönn magnolia malus domestica golden hornet maskros million bells min lilla trädgård mint frost moodboard mossa murgröna mördarsnigel new dawn nora barlow näckrosor näva olivträd olvon ormbunke ormpil ormskägg ormöga ornithogalum palace purple palmlilja panteramaryllis paradisbuske peace pelargon perukbuske petunia pion plymspirea plättar i luften praktnäva praktvädd prydnadsapel prärien pumpa ricin ringblomma rododendron rosor rringblomma rödbladig revsuga rödlysing rönnsumak salza sambucus nigra black lace samobor schneewitchen sedum silverpäron skogsaster slingerpilört snödroppar snötörel solros spansknäva sparvhök stenparti stjärnflocka strutbräken summer snow tagetes taklök The alchemist thuja trappa tulipa turkestanika tulpaner vallmo viburnum burkwodii vildvin vindruvor vintergäck viol woodland x-boll yucca filamentosa

lördag 24 november 2012

Jag är lite kluven....
























....just nu.
Vi ska göra en resa under jullovet och nu när de flesta tidningsannonser och all annan reklam bara handlar om vilka julklappar man bör köpa tänker jag bara yeeeessssss.....iår slipper jag den där jobbiga stressen med att få till paket som är åtråvärda och någorlunda jämlika i olika avseenden(läs: kostar lika mycket och står lika högt på önskelistan) för själva resan är såklart årets julklapp till familjen.
Och så slipper jag julmatsstressen och även diskussionerna om hos vem julen ska firas.
Men samtidigt känns det så himla tråkigt att jag inte behöver köpa nån gran som måste kläs med allt det där fina silvriga som vi samlat på oss under åren och inte är det väl lönt att ha nån adventsljusstake med två ljus i osv.......suck.....
Jag ska iallafall hänga upp julstjärnorna i fönstren och några hyacinter hinner jag nog med innan vi åker och kanske jag kan ha en liten gran på trappan.....för det är svårt att låta bli att jula till det nu när inspirationen dyker på en från alla håll och kanter....inte minst här i bloggvärlden.


26 kommentarer:

  1. Hrm.. men visst kan du väl jula till det litegrann ändå där hemma, ni åker ju inte än! Och det finns ju tid kvar att njuta även när ni kommer hem (om du inte brukar plocka bort det tidigt vill säga) Skippa julklapparna helt hade jag nog haft svårare för än att inte pynta, jag gillar att både ge och få presenter =)
    Kram gittan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att tillfredställa 4 tonåringar är inte helt lätt så det tycker jag bara är skönt att slippa.....

      Radera
  2. Vad mysigt att åka iväg över jul! Det hade jag gärna gjort:)). Undra vart det bär av någonstans:)). Lite kan du väl pynta ändå, det känns nog lite tomt annars:)). Håller med om att det är svårt att inte ryckas med när det pyntas både här och där redan:)).
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Det låter toppen att bara få åka iväg från hela baletten... det viktiga är ju att få vara tillsammans med sin familj och det får ni ju. Jag tycker om det där med myset och pysslet men inte shoppinghysterin. Vi brukar inte lägga så stor vikt vid julklappar tack och lov.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilken otroligt vacker bild!!!! Den ger mig julkänsla så det förslår.

    Jag försår din kluvenhet. Själv tillhör jag dom som aldrig skulle vilja åka bort över jul men gärna direkt efter:). Något som jag däremot tycker är lite jobbigt är att i vår familj passar alla på att fylla år också samtidigt.......mycket dålig planering.

    Kram, kram
    Maria

    SvaraRadera
  5. så härligt att åka bort.. gissar att det blir till sol och värme? *avis* Jag har flera gånger föreslagit att vi skall åka bort men "ungarna" vägrar! å andra sidan har vi börjat välja bort julklappar.... förra året var första gången, kändes lite konstigt men himla skönt innan julen, i år har vi i familjen precis bestämt oss för att inte ha julklappar i år heller, och som dottern säger: vi köper ju ändå det vi vill ha, nu känns det nästan som om man skall önska något som man kanske inte ens önskar eller visste att man vill ha.... Vi har julklappsspel med släkten på julafton och bara det är jättekul! Nä, vi gillar vardagens guldkorn, som att ge bort en hyacint till första advent, det är så uppskattat :) Små oväntade gåvor betyder oftast mer än massor av klappar :)

    Klart du kan ha en gran ändå - utomhus kanske? Lite adventspynt räcker och en liten tomte kanske, som sitter på en hylla och önskar er god jul när ni kommer hem :)

    Vacker novemberbild på ett litet rött, ensamt bär :) Ha det gott, kram ♥

    SvaraRadera
  6. Visst är de skönt att slippa ifrån all stress :) fast den stress som blir är vad man gör de till själv :) man måste inte Kram suss

    SvaraRadera
  7. Lite julstämning hinner du säkert med innan ni åker, ta det bästa, det är ju ändå mysigast före jul.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Tycker din pyntplan låter hur bra som helst! Förstår att det inte är helt lätt med julklappar och fyra tonåringar.
    Ha en härlig söndag!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  9. Låter väldigt, väldigt skönt att resa iväg! Det hade gärna gjort om jag hade möjlighet..Jag tycker att julklappar är rätt oväsentligt, det viktiga är att vara tillsammans och slippa vardagens tidsstress, så er resa låter som en bra lösning:-) kram Sophia

    SvaraRadera
  10. Hoppas ni får en riktigt skön resa!
    Att välja bort eller till eller vad man nu skall skriva är ju väldigt individuellt. Själv är jag öppen för vilka göranden som helst. Jag kan äta sill och snaps en tisdag om det behövs... Jag fick barn sent i livet och innan dess brukade jag fira jul med andra singelkompisar med goda middagar utan klappar. Förstår att det måste vara stressigt att försöka fixa de ultimata klapparna till 4 tonåringar! Jösses.
    Pynta du så mycket du orkar och res bort och njut. Det är väl nästan själva pyntandet som är grejen, så är det för mig i alla fall. På annandagen åker julen ut, men utomhusbelysning får sitta tills det ljusnar.
    Kram Malin

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Och jag hade gärna stannat kvar här där jag är just nu, Dubai, för här räcker det att bara titta, det är som en stor gigantisk julklapp bara det och lika för alla. En väldigt intagande stad, först tycker man kanske att den är lite stoooor, men det går snabbt över.
    Goda råd, anlita ett ankomstföretag på flygplatsen, det rådet fick vi och det var helt superbra, man kommer med av vänligaste personlen rakt igenom allting, slipper köer, transport till hotell ordnas osv. Gå in på dubaiairport.com via denna länk: http://www.dubaiairport.com/en/passengers/AirportServices/Pages/Marhaba.aspx

    Burj Khalifa, ett måste. Boka biljetter i förväg på deras hemsida, annars tar det alltför lång tid. Vi åkte upp mitt på dagen, dom flesta vill se solnedgången, men då stannar folk längre och det blir köer. Det blir det visserligen på middagen också, men aldrig så länge hörde vi.

    På kvällen rekommenderar vi absolut att man stannar vid Burj Khalifa och The Dubai Mall. Från 18.00 och några timmar utefter kvällen, varje halvtimma, har man ett vatten- och ljusspel med musik - det får man bara inte missa. Man kan äta sin middag på nån av alla de otaliga restauranger som finns runt där. Stämningen är så fin och det är så välordnat (som hela Dubai).

    Det är dom saker jag rekommenderar som verkligen toppenattraktioner, sedan är det bara att välja och vraka. Men.......det är urlångt mellan de olika delarna i staden och det är ingen promenadstad, man åker taxi, det är för långt emellan. Så att inte förvänta sig för många events på en dag är att rekommendera.

    Staden är intagande! Verkligen.

    Kramar Agneta

    SvaraRadera
  12. Tänk så trevlig julen hade varit om det inte var för det där med julklappar! Jag bara hatar att rusa runt i butiker i ett fåfängt försök att hitta det där lilla extra fiffiga som kan ersätta de vråldyra saker som barnbarnen har önskat sig. I år tänker jag strunta fullkomligt i deras önskemål vara rationell och köpa raggsockar till alla sex! En riktig mormor/farmor-julklapp eller hur?
    Ha det så underbart under er julresa!
    Kram från Eva

    SvaraRadera
  13. Ville bara önska dig ett riktigt Gott Nytt År! Det var roligt att träffa och lära känna dig det här året. Ser fram emot en ny träff nästa år.

    Kram kram Eva

    SvaraRadera

  14. Thank you for your information, i hope you will make more great content like this in the future.

    SvaraRadera