Etiketter

Acaena microphylla kupferteppich adventsljus ajunga reptans akleja alchemillamollis alchemist alunrot amaryllis Aquilegia viridiflora astilbe astrantia major benved berberis bergenia blodfläder blommig fredag bokhäck boll-x bronsfänkål brun taggpimpinell brunette brunnäva buxbom chocolate soldier cikoria clematis cypress daggkåpa daglilja dahlia dammen doftpelargon elefantgräs entrerabatten eucalyptus fekor fetknopp fikonträd fjärilsbuske fototävling frilandshibiskus Fritillaria meleagris funkia Geranium phaeeum glaspärlebuske grodor gräsmatta gullregn happy first love hassel helichryssum hortensis hosta hyacint hyacinter hybridkejsarolvon hydrangea arb invincibelle häggmispel höstanemon höstsilverax höstöga idegran inez iris isranunkel jack frost julros järnek katalpa katsura kaukausisk förgätmigej kebnekajse kirskål klätterbenved kopparstarr kungsängslilja kärleksört lavendel ligularia ligularia dentata desdemona ljung lungört lysimachia atropurpurea lönn magnolia malus domestica golden hornet maskros million bells min lilla trädgård mint frost moodboard mossa murgröna mördarsnigel new dawn nora barlow näckrosor näva olivträd olvon ormbunke ormpil ormskägg ormöga ornithogalum palace purple palmlilja panteramaryllis paradisbuske peace pelargon perukbuske petunia pion plymspirea plättar i luften praktnäva praktvädd prydnadsapel prärien pumpa ricin ringblomma rododendron rosor rringblomma rödbladig revsuga rödlysing rönnsumak salza sambucus nigra black lace samobor schneewitchen sedum silverpäron skogsaster slingerpilört snödroppar snötörel solros spansknäva sparvhök stenparti stjärnflocka strutbräken summer snow tagetes taklök The alchemist thuja trappa tulipa turkestanika tulpaner vallmo viburnum burkwodii vildvin vindruvor vintergäck viol woodland x-boll yucca filamentosa

måndag 23 april 2012

Några envisa rackare...


....är de här gula och röda tulpanerna som kommer år efter år.


Jag har flyttat många redan men det kommer alltid några varje vår.


Jag tycker inte alls att de passar i just den rabatten men jag kan inte annat än att beundra dem för deras överlevnadsvilja.

12 kommentarer:

 1. Sådana tulpaner, som kommer igen och igen, borde det finnas fler av!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Haha, jag har exakt samma situation i min trädgård! De vita lökarna som jag satt själv lever en tynande tillvaro men de illgula och knallröda "tivolitulpanerna" som fanns här när vi flyttade hit kommer varje år... :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. De är ju så fina och vad långt dina tulpaner har kommit.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Jag har också knallröda och gula tulpaner och jag älskar dem! Senare under sommaren är jag lite mer kräsen med färgkombinationer, men just nu tycker jag att all färg är underbar och kanske allra mest de starka färgerna. Men om du inte tycker att de passar in, kan du väl klippa av dem och sätta i en vas någonstans där de kanske passar lite bättre? Eller gräv upp och skicka till mig! :-D
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 5. Så grönt och fint det är hos dig redan! Verkligen stor skillnad mot där jag bor i Södermanland! Jag tycker att det mesta är jättefint så här års när man är svältfödd på liv och färg i trädgården!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 6. Sådana har vi också, de finns nog i väldigt många gamla trädgårdar. Lite skojigt att de är så envisa! /Katarina

  SvaraRadera
 7. Om de bara blommar om och om, år efter kan du vara lycklig. Tänk så många som har problem med att tulpanerna inte kommer tillbaka. Och när det gäller färgerna tycker jag att man har lite extra tålamod på våren. Det är ju så många av vårlökarna som blommar i gult! Tycker det är vackert med alla blandade färger i din plantering.

  Och vilken fint foto i den första bilden - ja i de andra också. Vackert djup.

  Ha det gott
  Kristina

  SvaraRadera
 8. Gillar överlevare och brukar för det mesta vara tolerant mot dem!

  SvaraRadera
 9. Det är nog en lite äldre sort de är bättre på att överleva. Våren har kommit längre hos dig! kram Sophia

  SvaraRadera
 10. Oj, har de kommit så långt redan!! Jag har också några gamla trogna i samma färger som dina:). De får stå kvar så länge.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Jag tycker det är superfint! På våren krockar inga färger tycker jag! Dessutom tycker jag att det är bra med en accentfärg i alla samstämda rabatter. En färg som står ut och skapar dynamik. Mina rabatter på sommaren går mest i lila och rosa och som jag ångrade de röda klätter rosorna och den röda pionen från början. Nu tycker jag de är pricken över I;) Annars blir det lite för mycket " mellanmjölk" tycker jag ;) Och tulpaner som kommer igen år efter år är ju lyxigt!;)

  SvaraRadera
 12. Jag erkänner direkt - jag ogillar påskliljor (dåliga minnen) så jag har i två trädgårdar jag köpt grävt upp alla som kommit upp. Känns otacksamt men det enda rätta. Varför skall jag titta på något som gör ont?
  Jag förstår dig alltså fullständigt när du vill bli av den de gula och röda.
  Sicken grymt snygg mur!

  SvaraRadera