Etiketter

Acaena microphylla kupferteppich adventsljus ajunga reptans akleja alchemillamollis alchemist alunrot amaryllis Aquilegia viridiflora astilbe astrantia major benved berberis bergenia blodfläder blommig fredag bokhäck boll-x bronsfänkål brun taggpimpinell brunette brunnäva buxbom chocolate soldier cikoria clematis cypress daggkåpa daglilja dahlia dammen doftpelargon elefantgräs entrerabatten eucalyptus fekor fetknopp fikonträd fjärilsbuske fototävling frilandshibiskus Fritillaria meleagris funkia Geranium phaeeum glaspärlebuske grodor gräsmatta gullregn happy first love hassel helichryssum hortensis hosta hyacint hyacinter hybridkejsarolvon hydrangea arb invincibelle häggmispel höstanemon höstsilverax höstöga idegran inez iris isranunkel jack frost julros järnek katalpa katsura kaukausisk förgätmigej kebnekajse kirskål klätterbenved kopparstarr kungsängslilja kärleksört lavendel ligularia ligularia dentata desdemona ljung lungört lysimachia atropurpurea lönn magnolia malus domestica golden hornet maskros million bells min lilla trädgård mint frost moodboard mossa murgröna mördarsnigel new dawn nora barlow näckrosor näva olivträd olvon ormbunke ormpil ormskägg ormöga ornithogalum palace purple palmlilja panteramaryllis paradisbuske peace pelargon perukbuske petunia pion plymspirea plättar i luften praktnäva praktvädd prydnadsapel prärien pumpa ricin ringblomma rododendron rosor rringblomma rödbladig revsuga rödlysing rönnsumak salza sambucus nigra black lace samobor schneewitchen sedum silverpäron skogsaster slingerpilört snödroppar snötörel solros spansknäva sparvhök stenparti stjärnflocka strutbräken summer snow tagetes taklök The alchemist thuja trappa tulipa turkestanika tulpaner vallmo viburnum burkwodii vildvin vindruvor vintergäck viol woodland x-boll yucca filamentosa

onsdag 24 augusti 2011

All kärlek....


...till kärleksörten.....Sedum Matrona.


För att den är vacker så länge....de första bladen på våren, knopparna på sommaren och nu när den blommar som mest och bäst....och inte minst för de fina blomställningarna som står kvar hela vintern och håller liv i rabatten.


Visst är den värd att älska......


Till sist en liten kluring....vet ni vad detta är för en liten filur?

15 kommentarer:

 1. Ja, jag älskar också 'Matrona'! Tycker blommornas färg är så otroligt fin!

  Det var mig en lurig filur du har hittat. Har aldrig sett nåt liknande faktiskt...?

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Men du - här är en till som hyser stoooooor kärlek för kärleksörten. Jag har flera olika sorter här hemma. Min nya favorit är "José aubergine" som har så läckert mörk röda blad och stjälk. Finfint tycker jag!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Åh - vad det var fint med ett hav av den mörkbladiga kärleksörten! Jag har två plantor men de är lite griniga så jag har precis flyttat dem och "oturligt" nog så gick det av två stänglar, de står nu i vas för att bilda rötter men idag tänkte jag att om jag skulle klippa ned dem i bitar, så jag får flera sticklingar att rota - det borde väl gå?

  Härliga bilder/vyer du visar i dina tidigare inlägg :) Semester utomlands - härlig med annan miljö! Jag skall resa till våren så jag spar mina pengar tills det :)

  Såg din murgröna..... jag hade den som klättrare jag med men när jag var tvungen att ansa den och rev i revorna såg jag att dess sugproppar lämnade jättefula märken på väggen, så nu får den hålla sig på marken.
  Ha det bäst :)

  SvaraRadera
 4. En ovanligt fin kärleksört:)
  Filuren känner jag inte igen...

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Jag behöver verkligen en (eller flera så det blir riktigt fint:.) Matrona. Hos mig finns bara den vanliga röda kärleksörten ännu.
  Jag har ingen gissning på vad din krabat kan vara för något.
  Maria

  SvaraRadera
 6. Tänk att jag inte har någon kärleksört, måste kanske ändras? Den filuren känner jag inte. /Katarina

  SvaraRadera
 7. Håller bara med! En fantastisk växt på alla sätt... fina bilder.

  Nix - filuren är för mig okänd. ser väääldigt liten ut?

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Nä vad heter den lilla filuren?

  SvaraRadera
 9. Jag har inte denna kärleksört men har flera gånger tänkt skaffa den men det har aldrig blivit av, nu kanske:)
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 10. Wonderful post! and pretty pictures!
  I love sedum, I think that next year will fill the garden to see the effect in the fall. Yours are beautiful!

  SvaraRadera
 11. Kärleksörten är verkligen älskvärd, fina bilder. Filuren, ingen aning..kram Sophia

  SvaraRadera
 12. Filurer är inte min avdelning =) Men kärleksörter det har jag och till dem hyser jag en sorts hatkärlek. Jag avskydde dem som barn och förstörde dem efter bästa förmåga till mammas irritation (blånekade såklart)Att jag sedan planterat dom i trädgården är just för att de påminner om en saknad mamma <3 En sort som jag t.o.m tycker är riktigt snygg är den svarta 'Postmans pride' ruskigt fin färg på blommorna har den!

  SvaraRadera
 13. Kärleksörten är jättefin! Filuren har jag aldrig sett förut! Är det nån slags fluga?/Christina

  SvaraRadera
 14. En annan som gillade kärleksörten var min förra katt, han åt dem med god aptit så det bara var blomställningen kvar, kanske inte så nyttigt...

  SvaraRadera
 15. Åååååh, jag delar din kärlek.
  Även när vintern lagt sitt första täcke av snö är den fin, fastän den dött för länge sedan.
  Gasp, ugh, nej den filur-fulingen vet jag inte vad det är.

  Kram

  SvaraRadera