Etiketter

Acaena microphylla kupferteppich adventsljus ajunga reptans akleja alchemillamollis alchemist alunrot amaryllis Aquilegia viridiflora astilbe astrantia major benved berberis bergenia blodfläder blommig fredag bokhäck boll-x bronsfänkål brun taggpimpinell brunette brunnäva buxbom chocolate soldier cikoria clematis cypress daggkåpa daglilja dahlia dammen doftpelargon elefantgräs entrerabatten eucalyptus fekor fetknopp fikonträd fjärilsbuske fototävling frilandshibiskus Fritillaria meleagris funkia Geranium phaeeum glaspärlebuske grodor gräsmatta gullregn happy first love hassel helichryssum hortensis hosta hyacint hyacinter hybridkejsarolvon hydrangea arb invincibelle häggmispel höstanemon höstsilverax höstöga idegran inez iris isranunkel jack frost julros järnek katalpa katsura kaukausisk förgätmigej kebnekajse kirskål klätterbenved kopparstarr kungsängslilja kärleksört lavendel ligularia ligularia dentata desdemona ljung lungört lysimachia atropurpurea lönn magnolia malus domestica golden hornet maskros million bells min lilla trädgård mint frost moodboard mossa murgröna mördarsnigel new dawn nora barlow näckrosor näva olivträd olvon ormbunke ormpil ormskägg ormöga ornithogalum palace purple palmlilja panteramaryllis paradisbuske peace pelargon perukbuske petunia pion plymspirea plättar i luften praktnäva praktvädd prydnadsapel prärien pumpa ricin ringblomma rododendron rosor rringblomma rödbladig revsuga rödlysing rönnsumak salza sambucus nigra black lace samobor schneewitchen sedum silverpäron skogsaster slingerpilört snödroppar snötörel solros spansknäva sparvhök stenparti stjärnflocka strutbräken summer snow tagetes taklök The alchemist thuja trappa tulipa turkestanika tulpaner vallmo viburnum burkwodii vildvin vindruvor vintergäck viol woodland x-boll yucca filamentosa

onsdag 11 maj 2011

Hur det började......


Jag fick en kamera i present när jag fyllde 50 och den fick såklart följa med mig till jobbet....


.....och då tyckte jag det var en bra ide att dela med sig lite från trädgården eftersom det inte är så många som ser den....och för att de som ser den skulle kunna veta var de skulle titta lite extra.
Namnet valde jag för att det finns många rosor och många magnolior i trädgården. Det finns också många rododendron, men det var lite knöligt att ha med i namnet......


Jag bloggade på och det började komma kommentarer och jag började kommentera hos andra och helt plötsligt hade jag en hel massa bloggkompisar....och det är hur kul som helst....


Det finns växter i min trädgård som kommer från andra bloggare och några av er har jag träffat på riktigt....
Tänk om jag inte hade fått en kamera i present.........
Idag har jag varit med den ena dottern ute i Klagshamn där vi rider bägge två, och kameran var såklart med.....därav dagens bilder.
Nu är jag lite nyfiken på hur och varför ni började blogga?7 kommentarer:

 1. Kul att du berättar hur det började, du har verkligen snabbt utvecklats till en mästerfotograf:)
  För mig är det precis tvärtom, jag har fotat hela livet och det känns som jag står och stampar. Har flera gånger tänkt att nu lägger jag ner det här med foto, har fotat i min trädgård så mycket, men istället började jag blogga och fick en ny användning för mina bilder. Jag älskar trädgård och det var Eva Robild som fick mig att börja läsa trädgårdsbloggar och plötsligt hade jag själv skapat en blogg, gick inte att låta bli och nu är jag ohjälpligt fast. Hade också en tanke med namnet, att göra lite reklam för Kärleksstigen. Att blogga ger mig avkoppling, och kontakten med bloggvännerna är givande:)
  Kram till dig

  SvaraRadera
 2. Fotografering har jag alltid gillat, då det digitala kom fanns ju alla bilder på datorn och man tog inte fram dem som med ett album med papperskopior, så vad gör man av alla sina tuseltals bilder..... ja de va inte så många just då, men nu så :)) Började läsa andras bloggar och kom fram till att det va skoj, testade själv på ett annat ställe först innan blogspot, men nu är jag fast, det är så skoj och härligt med alla blogkompisarna som man tittar in hos och sedan att de tittar tillbaka gör saken ännu roligare. Fotograferandet har fått en annan mening nu och man vänder och vrider på kameran och klickar lätt ett par hundra bilder på ibland en och samma blommar :) för att hitta den rätta vinkeln och ljuset.... tur att man kan radera och börja om i det oändliga ;)

  Kram på dej!

  SvaraRadera
 3. Först såg jag bloggen som en trädgårdsdagbok. Ett sätt att komma ihåg vad vi gjort och hur resultatet blev. Sen kom jag på att det var ett perfekt sätt att kombinera mitt fotointresse och trädgårdsintresse. Så mycket roligare när man har ett mål med sina bilder. Nu tycker jag att bloggandet även gör trädgårdsintresset roligare. Det är så kul att få se vad andra gör och få feedback på sina egna tankar och idéer.

  Fina bilder du tagit på dottern och hästen!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 4. Jag började med en blogg om vår husbil Dettan. Vi ville på det sättet berätta för vänner vad vi upplevde. Tidigare hade jag en hemsida. Den la jag ner och startade också Galleri Elisabeth. Var då inställd på att bara visa mina tavlor. Sen kom fotointresset i och med att jag gick in på andras fotosidor. Utmaningarna har inspirerat mig och resulterat i att jag köpt en systemkamera. Nu är det mer fotografering än målning på min fritid.
  Jag tycker din blogg är härlig och följer dig till och från. Kanske inte alltid med en kommentar.
  Ha dé! Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Jag är en rookie (bloggat sedan februari i år) - men för min del var det att jag behövde ett personligt andningshål där mina tokigaste trädgårdsidéer kunde få leka runt... Och mitt stora trädgårdsintresse och att jag gillar att ta bilder...och att följa andra bloggar och se vad som trädgårdssverige håller på med runt om i stugorna...

  X-tra plus som jag inte visste innan bloggstarten, och väldigt positivt för min del, är den gemytliga och trevliga kontakten oss bloggvänner emellan. När andra har kafferast på jobbet och pratar med sina arbetskamrater - ja då tar jag kafferast med alla er och era fina bloggar istället.

  Trevligt inlägg Ann-Charlott och fint som snus ute i Klagshamn...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Jag har haft en trädgårdsdagbok i datorn några år - helt privat alltså - inte på nätet. Så en kväll när jag slösurfade hamnade jag på en facebook-sida med trädgårdsbloggar och tänkte jag skulle testa att skriva dagboken i en blogg i stället. Det blev väl lite si och så med den saken, men kul är det. Att det sen finns så många fantastiska trädgårdsmänniskor ute i bloggvärlden är otroligt roligt och jag har fått mängder av inspiration och kunskap under den tiden jag har bloggat. Inte minst hos dig!
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Ja det var väl tur det. Jag fick min i julklapp.
  Nej det är inte samma planta utan man har sått tre färger i en kruka så får man en mix.
  ha det gott
  Annika
  Som har det väldigt stressigt just nu men jag är så glad för att du tittar in
  Kram

  SvaraRadera