Etiketter

Acaena microphylla kupferteppich adventsljus ajunga reptans akleja alchemillamollis alchemist alunrot amaryllis Aquilegia viridiflora astilbe astrantia major benved berberis bergenia blodfläder blommig fredag bokhäck boll-x bronsfänkål brun taggpimpinell brunette brunnäva buxbom chocolate soldier cikoria clematis cypress daggkåpa daglilja dahlia dammen doftpelargon elefantgräs entrerabatten eucalyptus fekor fetknopp fikonträd fjärilsbuske fototävling frilandshibiskus Fritillaria meleagris funkia Geranium phaeeum glaspärlebuske grodor gräsmatta gullregn happy first love hassel helichryssum hortensis hosta hyacint hyacinter hybridkejsarolvon hydrangea arb invincibelle häggmispel höstanemon höstsilverax höstöga idegran inez iris isranunkel jack frost julros järnek katalpa katsura kaukausisk förgätmigej kebnekajse kirskål klätterbenved kopparstarr kungsängslilja kärleksört lavendel ligularia ligularia dentata desdemona ljung lungört lysimachia atropurpurea lönn magnolia malus domestica golden hornet maskros million bells min lilla trädgård mint frost moodboard mossa murgröna mördarsnigel new dawn nora barlow näckrosor näva olivträd olvon ormbunke ormpil ormskägg ormöga ornithogalum palace purple palmlilja panteramaryllis paradisbuske peace pelargon perukbuske petunia pion plymspirea plättar i luften praktnäva praktvädd prydnadsapel prärien pumpa ricin ringblomma rododendron rosor rringblomma rödbladig revsuga rödlysing rönnsumak salza sambucus nigra black lace samobor schneewitchen sedum silverpäron skogsaster slingerpilört snödroppar snötörel solros spansknäva sparvhök stenparti stjärnflocka strutbräken summer snow tagetes taklök The alchemist thuja trappa tulipa turkestanika tulpaner vallmo viburnum burkwodii vildvin vindruvor vintergäck viol woodland x-boll yucca filamentosa

fredag 11 september 2009

Prunus avium "plena"

Det här trädet planterades för två år sedan och köptes som ett Prunus avium "plena". Alltså ett fylldblommigt fågelbär. Första året såg vi inte blomningen men när det blommade i våras visade det sig att blommorna var enkla. Ojoj, fel träd alltså. Ett vanligt fågelbär istället för det fylldblommiga.

Efter kontakt med plantskolan blev vi lovade ett nytt av rätt sort. Det kom idag...så min dag började med att jag fick gräva upp det felaktiga...och några timmar med en hel del beskärning av buskar och rosor senare, när trädet blev levererat, fick jag plantera det nya. Nu blir det spännande till våren...hoppas verkligen att det är rätt nu...

Ni som följer min blogg vet ju att detta inte är min egen trädgård utan "bara" en som jag sköter om. Det är ett företag som huserar i huset och här är deras "fikarum". Iallafall nu när det är varmt. Tidigt på våren sitter de på uteplatsen som ligger alldeles intill huset och efterhand som det blir varmare flyttar de ner.....Hihi, de fikar i mitt arbetsrum.....

Vackra idag tycker jag de här nyponen är....lite rödare kommer de nog att bli senare.

Och till sist en bild på den rufsigaste rosen idag.

12 kommentarer:

 1. Ja det hoppas vi på för det är en fint träd.
  Dubbla vita blommor mot en blå vårhimmel det vill jag se till våren.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 2. Ett sånt fikarum skulle jag också vilja ha, på mitt jobb har vi inte ens en balkong. Och du har allt i ett, eller tar du dina raster inomhus, kanske vid regn. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Bra att ni fick ett nytt träd. Gillar din 'ruffsiga' ros.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Tack för avtrycket hos mig!
  Jo, jag är mycket nöjd med min trädgårdsdam! Vi får se hur det blir om hon kanske får flytta in till vintern...
  Något som också är kul, är att den lokala(dyra) blomsterhandeln hade utförsäljning av krukor och annat för 20:-, och där hittade jag en kruka i samma stil, så det var ju ett fynd!
  Och förresten, bilden på din groda, i förra inlägget är bara för go'!!!
  Trevlig Helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 5. PS!
  Gå in här:
  http://anna-aroseisaroseisarose.blogspot.com/2009/06/rosen-kan-vara-alfred-colomb.html
  så finns det en svartröd knopp på rosen "Alfred Colomb".
  DS.

  SvaraRadera
 6. Nypon är verkligen fint nu på hösten.

  SvaraRadera
 7. Så bra att du fick ett nytt träd, hoppas det är det rätta den här gången. Läckra bilder på grodan, både i vatten och på land. Jag tycker så mycket om grodor, men de vill inte bo i min damm. En padda brukar jg däremot se ibland.
  Eva

  SvaraRadera
 8. Då får vi hoppas att det är rätt träd denna gång//Britt

  SvaraRadera
 9. Hej, vad trist när man får fel sort. Det är ju ändå en del väntan innan man upptäcker misstaget.

  Företaget som har glädjen att ha ett så fint fikarum är verkligen värda att avundas. OCH det gör jag :D

  Marit

  SvaraRadera
 10. Rätt ska ju vara rätt, men det var ju otroligt att vi kunde reklamera trädet efter så lång tid(all heder åt plantskolan, som står för sitt misstag)...Lite synd att förlora två års tillväxt för nu är vi tillbaks på ruta ett igen.

  SvaraRadera
 11. Just nu har jag lite lugnt på jobbet och sitter och tjuvläser bloggar och blir allt lite förundrad att jag är så "lättpåverkad", att alla fina texter och vackra bilder, gör mig så glad :) Behöver ha lite pepp och det får jag verkligen här! Tänker på din bild "vackrast idag" och jag borde ju själv se vad som är vackrast i min trägdård idag...... och inte bara hänga upp mig på min risiga kryddlåda ;) Det skall jag göra när jag kommer hem idag - tack för tipset och ha en skön dag :)
  p.s lycka till med det nya trädget :)

  SvaraRadera