Etiketter

Acaena microphylla kupferteppich adventsljus ajunga reptans akleja alchemillamollis alchemist alunrot amaryllis Aquilegia viridiflora astilbe astrantia major benved berberis bergenia blodfläder blommig fredag bokhäck boll-x bronsfänkål brun taggpimpinell brunette brunnäva buxbom chocolate soldier cikoria clematis cypress daggkåpa daglilja dahlia dammen doftpelargon elefantgräs entrerabatten eucalyptus fekor fetknopp fikonträd fjärilsbuske fototävling frilandshibiskus Fritillaria meleagris funkia Geranium phaeeum glaspärlebuske grodor gräsmatta gullregn happy first love hassel helichryssum hortensis hosta hyacint hyacinter hybridkejsarolvon hydrangea arb invincibelle häggmispel höstanemon höstsilverax höstöga idegran inez iris isranunkel jack frost julros järnek katalpa katsura kaukausisk förgätmigej kebnekajse kirskål klätterbenved kopparstarr kungsängslilja kärleksört lavendel ligularia ligularia dentata desdemona ljung lungört lysimachia atropurpurea lönn magnolia malus domestica golden hornet maskros million bells min lilla trädgård mint frost moodboard mossa murgröna mördarsnigel new dawn nora barlow näckrosor näva olivträd olvon ormbunke ormpil ormskägg ormöga ornithogalum palace purple palmlilja panteramaryllis paradisbuske peace pelargon perukbuske petunia pion plymspirea plättar i luften praktnäva praktvädd prydnadsapel prärien pumpa ricin ringblomma rododendron rosor rringblomma rödbladig revsuga rödlysing rönnsumak salza sambucus nigra black lace samobor schneewitchen sedum silverpäron skogsaster slingerpilört snödroppar snötörel solros spansknäva sparvhök stenparti stjärnflocka strutbräken summer snow tagetes taklök The alchemist thuja trappa tulipa turkestanika tulpaner vallmo viburnum burkwodii vildvin vindruvor vintergäck viol woodland x-boll yucca filamentosa

torsdag 4 mars 2010

Idag är det precis....
....ett år sedan jag gjorde mitt första blogginlägg. Då var min tanke att  visa guldkornen från den stora trädgården som jag sköter om. Men allteftersom har det blivit mer om min egen lilla trädgård och mer om mig själv också. Att det skulle vara så kul att blogga och träffa en massa likasinnade i bloggvärlden kunde jag inte ana när jag startade. Utan er som läser och skriver en liten kommentar, alltid eller då och då, hade det inte varit lika kul;)
Tack alla ni gulliga bloggkompisar ;)
Lika kul tycker jag det är att surfa runt och läsa och titta på bilder och bli inspirerad av er.
Tack för att ni delar med er....

I brist på vårtecken och annan grönska får man njuta av det som faktiskt finns.
Tex Elefantgräset  som snart skall klippas ner....
....eller salixen i parken som jag tänker på som "den brinnande busken i parken".
Den står där och lyser med sina gulorange kvistar från det den tappar bladen på hösten till den är utslagen på våren igen. Jag tycker den är vackrast på hösten och vintern, när den har slagit ut är den"bara grön".


11 kommentarer:

 1. Grattis till ett års dagen.
  Visst går tiden fort? Fast just nu går tiden fort och vädret stilla.
  Vi ses säkert vi något annant tillfälle.
  Vill du tjuvtittat i boken så finns den hos bokhandlaren där i sidan om trägårdsscenen.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Stort GRATTIS på födelsedagen!!!

  SvaraRadera
 3. Grattis på 1-årsdagen!
  Tack själv för att jag får följa din blogg, gillar den skarpt, dina bilder är toppen. Och visst är det kul med nya vänner.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Visst är det trevligt med alla man 'träffar' via Bloggen! Både roligt och givande.
  Fortfarande träffar jag på många som 'rynkar' på näsan åt det där med bloggandet, men vi har ju nu lärt oss att det bara är näsan hos den som 'rynkar' på den som missar en massa roligt.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Grattis på ett års dagen från mig//Britt

  SvaraRadera
 6. Grattis till ett år! Kul att du är just min bloggvän och hoppas du håller ut länge än :)
  Visst ger bloggandet en helt ny dimension på trädgård, vänskap och inspiration och jag är full av beundran hur många fina människor det egentligen finns som brinner för trädgård och med massor av kreativitet.
  Nu blir det långhelg för min del och får önska en trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 7. Om elefantgräset växer sig allt för stort hos dig, kan jag tänka mig en lite bit här - och du kan få en annan växt med dig hem.

  Vi kanske kan ses till sommaren, jag bor norr om Halmstad men har mina föräldrar i Helsingborg.
  /MB

  SvaraRadera
 8. Grattis på årsdagen!!

  Tack själv för alla trevliga kommentarer och tack för att du delar med dig dina vackra bilder och dina historier/erfarenheter!

  SvaraRadera
 9. Grattis till ett-årsdagen! Ang. bloggandet kan jag bara hålal med dig. Inte trodde man väl det den dagen man skrev sitt första inlägg =) Men jag är lite nyfiken på vilken park det är du sköter om "till vardags" Ha en bra dag / gittan (vilket underbart väder vi har idag)

  SvaraRadera
 10. Grattis till 1-årsdagen Ann-Charlotte!
  Jag har en 1-åring att fira till påsk/april, och rosbloggen ngn vecka senare, när jag insåg att mitt roseri behövde en egen blogg.
  Och visst är det roligt och kreativt att hålla på! T ex blooming friday, jobbar jag på idéer varje vecka, och än så länge flödar källan...
  Apropå min prydnadskatt , är det något betongliknande, men ändå inte betong. Den blev inköpt för att den påminner lite om vår ena kisse, men har fått lite patina och ngn spricka från väder och vind.
  Natti, natti!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 11. grattis på ett-års-dagen! Jag gillar verkligen din blogg och hoppas på flera år framöver.

  SvaraRadera